Bora kookplaat met kookveldafzuiging de X Pure PUXA variant en X Pure PUXU

BORA X Pure kookplaten

Inductiekookplaat (PUXA of PUXU)

De BORA X Pure inductiekookplaat is verkrijgbaar in twee verschillende modellen. De BORA PUXA is de BORA X Pure met een luchtafvoer naar buiten en de BORA PUXU is het recirculatiesysteem van de BORA X Pure. De BORA X Pure heeft een buitengewoon minimalistisch design met flexibele oppervlakte-inductie. Het is een compact apparaat met zeer uitgebreide mogelijkheden. Bij de BORA PUXU kun  je het filter eenvoudig vervangen via de instroomopening bovenaan. Dit systeem wordt daarom ook wel het eSwap-systeem genoemd. Je hoeft bij dit systeem geen lades of plintlijsten uit je keuken te verwijderen. Vanwege de geringe hoogte van slechts 199 mm houd je veel opbergruimte over in uw keuken. Het systeem is zeer eenvoudig te reinigen. Bij kookveldafzuiging is geluid een zeer belangrijk punt. De systemen van BORA hebben daarom een hoog afzuigvermogen met een extreem laag geluidsniveau.

De BORA PUXA is de BORA X Pure met een luchtafvoer naar buiten. Voor dit systeem zijn daarom ook geen filters benodigd. Kookluchtjes en vocht worden direct naar buiten geleidt.

Luchtafvoersysteem

Bij een BORA luchtafvoersysteem worden de kookdampen rechtstreeks naar buiten geleid. Dit gebeurt via de motor, het kanaalsysteem BORA Eco tube en het muurrooster BORA 3box. Kookdampen en geurtjes worden zo volledig uit de kookzone verwijderd. Ale BORA systemen werken met intelligente stromingstechniek. Hierdoor wordt er minder warme kamerlucht uit het huis geleid en aldus energie bespaard. Dit in tegenstelling tot conventionele afzuigkappen die werken met grote transportvolumes, met warmteverlies als gevolg.

 

De BORA PUXU is het recirculatie systeem van de BORA X Pure. Dit betekend dat kooklucht binnenin het apparaat gereinigd wordt. Hierdoor is er bij dit systeem geeft afvoer naar buiten nodig. De BORA PUXU is bovendien een zeer energie-efficiënt systeem omdat de warmte binnenshuis blijft.

Recirculatiesysteem

Het BORA recirculatiesysteem is de alternatieve oplossing voor de luchtafvoervariant. De kookdampen worden hierbij via de motor in het speciaal ontwikkelde recirculatiefilter ULB1, ULB3 of BAKFS (alleen Basic) geleid. De geuren van de keukenafvoerlucht worden in deze filter effectief geëlimineerd. Op die manier zorgen ook de BORA recirculatiesystemen voor schone lucht in de keuken. Omdat bij recirculatiesystemen de warme lucht in het huis wordt gehouden, zijn deze ideaal voor passiefhuizen of energie neutrale woningen.

 

Wij zijn officieel montage dealer van Bora.
De werkzaamheden worden compleet uitgevoerd volgens de montagehandleiding PURU/PURA/Classic 2.0

Onze monteurs aansluiten en monteren de nieuwe Bora PURU/PURA kookplaat in uw bestaande keuken.

Tot de mogelijkheden behoord:

Kast aanpassen.
Uitsparing / nis maat aanpassen van steen of composiet aanrechtblad behoord tot de mogelijkheden.
Stroom maken of aanpassen naar een perilex 2 fase aansluiting.

Bekijk de afbeeldingen hierboven of zie ons YouTube kanaal voor de werking hiervan.
Dit vindt u bovenaan onze pagina.